MOmMy LiFe

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah, menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.

Saturday, June 12, 2010

Malu dengan muka sendiri

Wah tengok tajuk pun dah ngeri entry kali ni..This time Kyra nak borak2 pasal muka Kyra ni. Huhuhu sangat sedih dengan kulit muka ku ini....Kt muka Kyra ni ada jeragat. Since sekolah menengah lagi dah ada tapi time tu cuma sikit2 jew...Tapi sekarang jeragat ni makin banyak pulak. Sampaikan Kyra geli nak tengok muka sendiri...sedihnyer...macam2 produk dah Kyra pakai tapi still tak hilang2..Kyra penah cuba R&Z, Tia Amelia, Natasya dan yang last sekali RZAC cosmetic. Apa lagi produk yang Kyra nak cuba. Ikutkan hati nak pegi je New York Skin tu tapi poketku tak mengizinkan..Kalau pegi situ sekurang2nya mau kena dalam RM 3-4000 ribu...Huuuuhhhh kopak poket Kyra. Berbalik pasal jeragat ni sampaikan Kyra malu nak bercakap dengan orang ramai, nak bersemuka ngan orang lain..Kyra ni bukan jenis yag suka pakai make up tebal..ala kadar je. Tapi since jeragat yang makin berleluasa ni Kyra terpaksa pakai bedak tebal skit nak tutup noda-noda itam ni.Kalau Kyra tak pakai bedak mesti Kyra akan tutup2 muka ni nak elak orang tengok muka ni..huhuhuhu sedihkan..Dengan hubby sendiri pun Kyra malu..Kadang2 sampai tanya dia "takpe ke muka saya camni" nasibla hubby memahami. Hubby pun pernah cakap kalau dia ada duit lebih dia bawak Kyra pi treatment..akanku tunggu janjimu itu...heheehehe
So kawan-kawan ada tak, nak share produk yang boleh selesaikan masalah Kyra ni..Sharing is caring kan kan..

nilah jeragat yang mengganggu muka Kyra

5 Comments:

Blogger mrS sHaq said...

ko try la pakai SKII ker, clinique ker, mcm2 produk lg yg ko leh try.. ala.. aku pun cam ko gak dulu.. lg teruk tp akunya jerawat la... sebatu ko boleh nmpk tau... malu... huuhuhu

June 12, 2010 at 2:19 AM  
Blogger blackroses said...

memanglah kyra bila usia meningkat..jeragatpun akan meningkat..nak buat macammana..kita kena maintain cuci muka dan pakai toner..sekali kita lupa atau skip...mulalah

June 12, 2010 at 4:33 AM  
Blogger syakira said...

kecik: yeke meh, muka ko aku tengok licin mulus je..jealous aku. Tulah husband aku ada pegi tanya kt Slimming Sanctuary kat Pavvilion sbb member dia keje kt situ. Diorang kata kalau nak elok kena pakai produk dr oversea...kalau nak wat kt situ lebih kurang dlm RM2000 la. Produk kt malaysia kebanyakkan menipiskan kulit...kalau ada duit lebih memang aku nk wat treatment kt situ..

Ana: so far kyra maintain guna pencuci ngn toner. Ada mak andam tu cakap kalau kita tak pakai toner kulit kita cepat kedut, pori2 pun terbuka je.

June 12, 2010 at 11:54 PM  
Blogger mrS sHaq said...

kira.. produk oversea tu worth tau... ko beli sekali mahal, tp tahan kat 6 bulan... thrust me... aku dah pakai since 2005 lg.. mmg aku xregret la even kena kluar duit skit... ala.. bukan tuk sapa pun kan.. tuk hubby ko gak.. hehehhe

June 13, 2010 at 12:26 AM  
Blogger KINA said...

kira kalau ko pakai produk malaysia mmg gitu la kulit ko..aku penah gak pakai natasya tuh..habis kulit terbakar... alst2 pakai sabun asid jer... skg ni pakai yg lynna punya tuh... jerawat tak der la tapi muka tak la selicin mana,,, huhuhu

June 13, 2010 at 6:10 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home