MOmMy LiFe

Orang yang bahagia itu akan selalu menyediakan waktu untuk membaca kerana membaca itu sumber hikmah, menyediakan waktu tertawa kerana tertawa itu muziknya jiwa, menyediakan waktu untuk berfikir kerana berfikir itu pokok kemajuan, menyediakan waktu untuk beramal kerana beramal itu pangkal kejayaan, menyediakan waktu untuk bersenda kerana bersenda itu akan membuat muda selalu dan menyediakan waktu beribadat kerana beribadat itu adalah ibu dari segala ketenangan jiwa.

Monday, June 21, 2010

Doa anak buahku




Sungguh kyra terharu dengan anak buah ku sorang ni..Nama anak buah kyra ni zuhayra nasreen tapi kitorg sume panggil dia Era saja..Umurnya 5 tahun. Era ni banyak mulut orangnyer asik pot pet je..kadang2 malas nak layan. Kisah yang membuatkan kyra sungguh terharu dan hampir menitiskan air mata begini.........
Si Era ni sedang asyik dok menulis sambil2 tu layan cerita indon yg lagenda tu kt tv..kebetulan cerita kt tv kisah2 tentang agama sikit, banyak2 doa..Tiba-tiba satu part tu Era tu dengar pelakon tu dok berdoa..lepas je abis pelakon tu berdoa..dia pulak angkat tangan sambil berdoa " Ya Allah ya tuhanku bagilah mummy keluar baby, insyaAllah" pehtu sekali lagi dia doa" Ya Allah ya tuhanku bagilah mamu keluar baby, insyaAllah"..kyra masa tu ada kat atas dok iron baju..Bila dengar hubby n mak kyra cite pasal doa si Era ni terkujat gak kyra..Hubby dan mak pun terkejut gak..Macam mana budak yang baru berusia 5 tahun boleh berdoa sebegitu rupa.Budak kecil ini masih belum matang tapi pemikiran dia sungguh alert dgn situasi kyra. Era ni memang selalu tanya kyra" mummy dh beranak ke belom" "mana anak mummy". agaknye sbb tu lah dia berdoa untuk kyra kot..Harap2 berkat doa Era kyra akan beroleh cahaya mata. Aminnnn

6 Comments:

Blogger mrS sHaq said...

AMINNN.. insya Allah.. doa era dimakbulkan tuhan...

wei.. asal dia pnggil ko mummy??

June 21, 2010 at 7:00 AM  
Blogger Rizziela said...

Insyallah...mulianya doa seorang anak buah

June 21, 2010 at 5:35 PM  
Blogger suzi said...

amin...insyallah kira..
wah sgt2 terharu aku bace story ko nie hukhukhuk
Era doakan aunty n bb skali ek..

June 21, 2010 at 6:05 PM  
Blogger jaja said...

aminnn...pandai anak buah kyra..
budak2 ni mmg tanpa di sangka akan sebut yg kite xjangka..
mcm anak buah den..penah bt den rase sayu sbb dia ckp "acik da kawen kenapa acik xde baby lagi"..kite igt dia kecik dia xpham..xsangka dia ckp mcm tue...

June 22, 2010 at 12:10 AM  
Blogger syakira said...

tulah terharu gak bila dengar mak n hubby cite..sayang sekali Kyr tak dengar sendiri. InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemana..Amin..

June 27, 2010 at 11:19 PM  
Blogger syakira said...

kecik: memang sume anak buah aku panggil mummy..family aku semua macam ni..ada panggil ibu, ada panggil mama kt kakak2 aku..

June 27, 2010 at 11:38 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home